De schilder prijzen

Het is goed om te weten wat de schilder prijzen zijn, voordat u een schilder gaat inhuren. Het is ook slim om niet alleen op de schilder prijzen te letten. Het eindresultaat en de kwaliteit van het werk van de schilder zijn veel belangrijker. Wilt u voor een dubbeltje op de eerste rij zitten? Dan kunt u beter besluiten om zelf uw woning te gaan schilderen. Dit met het resultaat dat u veel tijd moet investeren in het schilderen, tal van zaken moet aanschaffen om uw woning te schilderen en zeer waarschijnlijk binnen een paar jaar al weer de ladder op mag gaan om uw huis te schilderen. Kies voor kwaliteit met een bewust oog op de schilder prijzen.

Een goedkoper schilder?

Als u uw woning binnen wilt laten schilderen dan kunt u dit het beste gedurende de winter doen. Er gelden dan namelijk speciale tarieven. Het wordt ook wel de winterschilder tarieven genoemd. Doordat een schilder niet meer buiten kan schilderen wordt het binnen schilderen met lagere tarieven gepromoot.
Ook kunt u in de zomermaanden met de schilder overleggen hoe u kunt besparen op hun dure uren. Misschien kunt u al vast de verf van de kozijnen afkrabben, zodat de schilder zich kan richten op het gronden, plamuren en aflakken.

Wat kost een schilder nu eigenlijk?

Een schilder kunt u al inhuren van 35 tot 45 euro per uur.  De kosten per uur zijn echter vaak niet zo interessant. Het is beter om een totaalprijs af te spreken voor de totale klus. Twintig uren van 35 euro per uur zijn namelijk duurder dan tien uren voor 45 euro per uur. Natuurlijk is dit voorbeeld lichtelijk overtrokken, maar het maakt het wel duidelijk voor u dat u op de totaalprijs moet letten en niet op de uur prijs van een schilder. Wilt u de exacte prijs van uw opdracht weten? Vergelijk dan tot wel 6 offertes van schilders uit uw regio en bespaar tot wel 30% op de kosten.